
J ideje eszembe jutott mr a gondolat, hogy felpakolhatnm a stijeimet is a blogra. Na de tulajdonkppen ez egy blog, mgis mi keresnivalja lenne receptek hadnak rajta.. Viszont olyannyira hobbimm ntte ki magt a dolog, hogy igen is itt van a helyk nekik is. :) gyhogy mostantl ha kedvem szottyan a kirnduls, zens, tudomisnmilyen posztok mellett nekillok majd az n zlsemhez kzel llkat megmutogatni, illetve rni rluk egy picit.
Amgy nem csak kifejezetten deseket stk, hanem ssat is, vagy jval laktatbbat, na de ezekrl majd taln ksbb. :)
Csokis bcsi puffancs

Tudtam, hogy ha egyszer stis bejegyzst hozok, akkor csak is ez lehet az els stike amirl rok, mghozz a specialitsom. :) A recept igazbl a Nagy Stisknyv Gyerekeknek c. knyvbl van, azta is ldom a kb. 12 ves nemet, hogy megvette. Receptet illeten a vgn a bzalisztet n nem szoktam kimrni, amita els alkalommal kiss szrazabb lett tle az egsz, inkbb gyrogats kzben szoktam adagolgatni, hogy ne legyen se tl szraz, meg persze se tl ragads a tszta. A golycskzs is egy kln tma, fleg a 4-5. tepsi utn, br gy jr, aki knyesen gyel arra, hogy nagyjbl egyformk legyenek a drgk. De ami mg fontosabb, hogy ne sssem tl ket, n gy szeretem, ahogy a kpen is vannak, gyhogy inkbb a stt szoktam csekkolgatni, semmint az rt (br ez ltalban gy van). A csokimzksztst viszont nem tolom tl, n szimpln az eltrdelt tbla csokis tlam bedobom a stbe sts utn, ami mg kihl, addig tk jl megpuhul a csoki is benne. Aztn/msnap jhet a legrettegettebb rsz, a kenegets! Igazbl ez inkbb nyron okoz problmt, ugyanis elfordult mr, hogy amint megkentem csak egy lapostnyrnyit, tehettem is vissza a csokit a htbe annyira olvadt lett, cssztak-borultak szjjel a puffancsok.. Kenegets utn pedig mr egy este, de inkbb egy nap kell nekik, hogy megpuhuljanak, s ha nem muszj (=nincs 30-40 fok) n htbe se teszem ket, mert ha tveszi a ht zt, na akkor borzalmas lesz. gyhogy habr macers, igaz mr rengeteg alkalommal csinltam, ennek ellenre mg mindig az, de a lnyeg, hogy finom. :)) Igazbl nvnapra csinltam, kicsivel karcsony eltt, viszont mivel mindenki annyira odavan rte, gy van egy kis nnepi hangulata. A legaranyosabb hatst is ezzel a stivel rtem el, ugyanis egy cukorbeteg ismers olyannyira odavan rte, hogy egynl nem tud megllni. :)
Valentin napi pudingos szvecskk

Ht amint n ezt meglttam! ltalban hetekig, hnapokig, vekig porosodik gymond egy recept a mappmban, de ennek elg hamar nekilttam (december elejn), egyszeren tudtam mennyire finom lesz majd. Na meg persze amennyire fincsi, olyannyira mels is.. Habr nekem van alapbl szvecsks formm, a bels piciket n "szaggatom" ki, aztn elg jl el tudok bbeldni a fogpiszkl-nha ks-ha kell az ujjam segtsgvel, hogy szp kis szvecskket kapjak, de legalbb csudaklasszul nz ki az eredmny. :)) Mg a pudingos megkens is egy trtnet, msodik alkalommal mr rgtn a puding elkszlse utn nekilttam kiadagolni a pudingot, mert amg nem kt meg, sokkal jobban lehet dolgozni vele, na de aztn jval macersabb. Br a tszta gy is gy is annyira omls lesz tle, hogy mr konkrtan esik szt. :) Nem is csinltam mg egy nap alatt a kettt, dupla adagot ebbl a stibl meg aztn vgkpp, hiba fogy el pillanatok alatt. Dszteni viszont nagyon szeretem, szerintem a porcukor-tortadara kombval az igazi, br az utbbit jobb tlals eltt max. pr rval rszrni, klnben tk jl elszvja a sznt a puding, mint ahogy a kpemen is. :"D Egybknt amg a tsztjval gykdtem az Aludj csak, n lmodom ment, annyira szeretem azt a filmet!
Mzes des rnszarvas

No a msik karcsonyi ajndkom (a szvecskk mellett:). Vgl nem az adott mzeskalcs receptnl maradtam, hanem a sajt bevltnl ↓, mert egyszeren ahogy elolvastam a lerst, el is ment tle a kedvem, a bevlt meg ht nem hiba bevlt. Mivel iszonyatosan dagadt gmb sikeredik belle, gy most nagyjbl elfeleztem, s a felbl rniket kezdtem alkotni. :) A hromszg formzson mg lenne mit gyakorolni (mondjuk nagyon rlnk egy ilyen formnak is), habr a tszta is csak addig knnyen kezelhet fajta, amg kzvetlenl a ht kiszedse utni llapotban van, aztn mr nem csak a formzshoz kell a ks, hanem a felszedshez-tepsibe rakshoz is. A legnagyobb problmm egybknt az orra volt, ugyanis hiba kerestem itt-ott, sehol se talltam ilyen gumicukrot, viszont a tallkonysg nagy r, gy vgl cseresznyssel oldottam meg a dolgot gy, hogy levgtam a cserkk szrt, a kt sszenttet is elvlasztottam egymstl, s voala, ksz is a piros orr. :)) Nagy sikere volt, nem csak a klsejt tekintve, a kedvenc kommentet ppen uncsim bartjtl kaptam: hogy tk jl nznek ki, de mg diblbl agyat is csinlna nekik, gy mg lethbb lenne. :"D Illetleg uncsimtl s mg tesmtl is megkaptam, hogy a fejk patknyra hasonlt, gyhogy azta mr sokszor els rnzsre patknynak ltom ket, s sokszor gy is csfolom ket.
Az n kis patknyaim. :)
Lakodalmas mzeskalcs

Mg karcsony eltt gyrtam meg a tsztjt, de gy elmerltem elszr a Serendipityben (mi is a magyar verzi neve?!), majd utna az Ilyen az letben, hogy csak a htben kttt ki a tszta, igaz a recept szerint amgy is ott a helye. Aprop recept, egybknt jval barnbbak lennnek a drgk, csak fl adagra sproltam a kakaport, hogy ne legyenek annyira niggk a rnszarvasaim. :) Majd csak karcsony utn sikerlt eljutnom a tszta msodik felhez is, amibl mzeskalcsokat kreltam. Mg gy egy (tbb, mint) fl adaghoz is kellett 3-4 ra, de legalbb knyelmesen megnzhettem kzben a Reszkessetek betrk 1-et. :) A dsztsnek csak msnap lltam neki, valamirt fltem kicsit tle, tavaly ugyanis nem kreltam ki ket, viszont ez vben rtalltam ezekre a csods a dr.oetkeres cukormzas tollakra - reklm vge. Kilhette magt a kreativitsom rendesen, szinte sorra, s magtl jttek az tletek, mr amikor.. A kb 9 szvecskbl ugyanis 6-on a mg dszeleg, gyhogy ennyit rlam. :"D
Egyszer forr csokold hzilag

Tnyleg egyszer, de amit leginkbb szeretek benne, hogy pikk-pakk ksz is van. :) Na meg persze brmikor csinlhatok, mert szerencsre mindig van hozz alapanyag, gy elg sokszor neki szoktam llni, s lvezem mr azt a rutinossgot is, hogy mricsklnem sem kell hozz. A pohrnak egy kiss nagyobb sztorija van, ugyanis amita Gyuln forr csokiztunk, pontosan ugyanilyen pohrbl, azta vgytam mr egy ilyen kszletre. Aztn lm, pr hnapra r talltam is! Igazbl mr csak egy hosszabb kanl kellene hozz, mert elg jl elmerl benne mind.